Mangler du varme?

 

Vejledning hvis du mangler varme eller varmt vand

Når det bliver koldt, kan man efter et stykke tid opleve, at der ikke er varme på nogle eller alle radiatorer.

Det kan være et problem med levering fra varmecentralen. For at undersøge, om det er tilfældet, kan du mærke på hovedventilen i kælderen. Hvis den er varm, bliver der leveret fra varmecentralen, og så er det et problem i huset.

Det kan der være flere årsager til:

  • Der er måske en luftboble i en radiator, og så skal systemet luftes ud.
  • Det kan være at en radiatorventil/termostat har sat sig fast, og så skal man tage termostaten af og "massere" ventilen, så den kan glide frit ud og ind.
  • Varmen søger først op til badeværelset og værelserne på første sal. Hvis der ikke er varme i stuen, kan man slukke for alle apperater på første sal, og dermed tvinge varme ind i stueplan. Når først det er kommet i gang, kan man igen lukke op på første sal.
  • Ofte vil man fortsat have varmt vand, selvom der ikke er varme på radiatorerne. Det er også et godt tegn på, at problemet er lokalt i huset.
  • Hvis du ikke selv kan foretage disse tiltag, skal du have fat i en VVS installatør, da varmecentralen ikke hjælper med denne type opgaver.

Hvis der ikke leveres fra varmecentralen, vil centralens overvågningssystem give en alarm, som driftsovervågningens mandskab vil reagere på. Overvågningen er bemandet døgnet rundt alle dage.

Med mindre, der er et spængt rør umiddelbart i forbindelse med dit hus, behøver du ikke give besked til varmecentralen, idet man her vil foretage sig det nødvendige. Hvis der er behov for at ringe, kan du kontakte forretningsføreren eller varmecentralen.